Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Koppelen van de kalender voor locatie-eigenaren

Zorg ervoor dat bezoekers direct de beschikbaarheid van je locatie kunnen inzien door jouw kalender te koppelen aan de kalender van InspirerendeVergaderlocaties.nl

Waarom je kalender koppelen?

Staat jouw locatie vermeld op InspirerendeVergaderlocaties.nl? Dan is het fijn wanneer bezoekers weten of jouw locatie beschikbaar is op de door hun gewenste datum. Hiervoor hoef je eigenlijk niets te doen. Je koppelt éénmalig jouw kalender aan onze kalender door middel van een iCal-koppeling. Daardoor wordt automatisch jouw kalender getoond op onze website. Toekomstige gasten kunnen in één oogopslag zien of de gewenste datum beschikbaar is. En voor jou scheelt het veel werk, je krijgt geen aanvragen voor data waarop jouw locatie niet meer vrij is.

Wat is een iCal-koppeling?

iCal staat voor iCalendar, dit wordt gebruikt voor het uitwisselen van agendagegevens en kalenders op internet. Het standaardformaat van de iCalendar functie is .ics. Alle kalenders met het .ics formaat kunnen worden gekoppeld aan onze website. Denk hierbij aan Google Calendar, Apple Calendar, IBM Notes, Microsoft Outlook en bijvoorbeeld GroupWise. Maar ook kalenders van andere boekingssites kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan onze kalender.

Hoe werkt een iCal-koppeling?

Een iCal koppeling klinkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig. Misschien maakt jouw locatie gebruik van een channelmanager of gebruik je reeds een iCal-koppeling op een andere website. In dat geval weet je de kalender-URL en hoef je deze alleen nog te koppelen aan onze website. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Koppel jouw kalender aan onze kalender

Om je kalender te koppelen aan onze kalender, volg je eenvoudig de volgende stappen:

 1. Ga op deze website naar je persoonlijke dashboard
 2. Ga naar > Locaties > Jouw locatie
 3. Ga naar het tabblad "Beschikbaarheid"
 4. Vul hier de kalender URL in (.ics formaat)
 5. Wanneer de kalender correct is, zal deze direct worden weergegeven in het dashboard onder de URL en op de website.

Heb je nog geen kalender URL?

Heb je nog geen kalender-URL en wil je jouw agenda toch koppelen aan onze website? Dat kan door jullie kalender op te slaan in het iCalendar .ics formaat. Hoe je dit doet, is afhankelijk van het kalendersysteem welke je gebruikt. Hieronder volgt een algemene uitleg welke voor de meeste systemen van toepassing is.

 1. Ga naar Voorkeuren > Importeren / Exporteren of ga naar "Kalender"
 2. Selecteer in Export het Type als Kalender of ga naar "Beschikbaarheidsinstellingen"
 3. Kalender exporteren > OK
 4. Klik op exporteren
 5. Selecteer bestand opslaan > je kalender wordt nu opgeslagen als een .ics bestand welke kan worden geïmporteerd in onze kalenderapplicatie.

  of (bijvoorbeeld vanuit Outlook)
 1. Ga naar Instellingen
 2. Kies "Agenda"
 3. Selecteer "Agenda publiceren"
 4. Kies de agenda die je wilt delen en sla deze op
 5. De agenda wordt opgeslagen in een ics.formaat, welke kan worden geïmporteerd in onze kalenderapplicatie.

Goed om te weten

Onze kalender geeft alleen de bezetting weer, dus of een datum vrij is of bezet. Er worden geen boekingen weergegeven, dit is niet mogelijk i.v.m. de wet op de privacy. De gegevens op onze website worden enkele keren per dag automatisch bijgewerkt, hier hoef je niets voor te doen. Het koppelen van de kalender is gratis. De ervaring leert dat locaties welke de beschikbaarheid laten zien, meer geboekt worden dan locaties die geen beschikbaarheid tonen.

Andere gratis tools

Naast een automatische iCal-koppeling bieden wij nog een aantal handige gratis tools aan. Gebruik de iCal-koppeling in combinatie met het gratis online reserveringssysteem en gratis review-module. Zo profiteer je optimaal van alle mogelijkheden om jouw locatie nog beter bij de zakelijke markt onder de aandacht te brengen.

Ik wil mijn locatie registreren

Heb je nog vragen over de iCal-koppeling?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord van ons.